Lekker500 vermelding

21 maart 2018

'Eilanders Robin en Marlies Koenen verbouwden het restaurant van het ouderlijke hotel Bos en Duin in Den Hoorn en lanceerden een nieuwe kaart én een nieuwe naam: Bosq. 

Voor een keuken die meer biedt dan de bekende toeristenschotels. Wij snoepen van loempiaatjes van lamsvlees met peper, honing en witte kool, van Italiaanse formaggio rosa en van plakjes pata negra. Ook van de scheermessn van het wad, ui tde schelp gehaald, gebakken en teruggelegd met hangop van harissa en blokjes avocado. Plus sardientjes, aioli, versgebakken brood en daslookboter. Heerlijk allemaal! Langoistine, daarna, komt in twee bereidingen: rauwe tartaar en gebakken in tempura. Met passievruchtvinaigrette, vandouvanmayonaise en blokjes mango. We drinknen er Baskische txakoli bij, gevolgd door een glaasje Califonische chardonnay (Painter Bridge, 2014) bij een goed gegaarde moot heilbot. Opgediend met gepocheerde kwarteleitjes, smeltende lardo van Livarvarken en getrancheerde asperges. Aan tafel schenkt de chef er hete bouillon van pata negra en aardappelschillen overheen. De lamsbout van het hoofdgerecht is op lage temperatuur gegaard en daarna geroosterd. Malse tranches ervan komen op het bord met crème van paprika en knolselderij. Bij glazen donkerrode Ribera del Duero. 

Nagerecht: ijs van witte chocolade, geitenyoghurt, gepocheerde rabarber, saus van gerookte framboos, verse framboos en krokant van rode biet. Verrassend! Welkom in Lekker. 

Blog

BOSQ in de Michelingids 2020

20 januari 2020

Supertrots mogen wij weer een overwinning met jullie delen. Wij staan namelijk in de Michelingids van [...]

lees meerlees meer

BOSQ in Lekker500 2020

08 november 2019

Trots! Ook dit jaar hebben we weer een plekje bemachtigd in de Lekker500. Deze onafhankelijke restaurantgids noemt in totaal vijfhonderd [...]

lees meerlees meer

Texel Culinair

07 september 2018

Elk jaar in september wordt badplaats De Koog omgetoverd tot een echt culinair paradijs. De leukste, gezelligste en beste restaurants van [...]

lees meerlees meer