Texel Culinair

07 september 2018

Elk jaar in september wordt badplaats De Koog omgetoverd tot een echt culinair paradijs. De leukste, gezelligste en beste restaurants van Texel presenteren tijdens dit 3-daagse evenement de heerlijkste gerechtjes. Texel Culinair vindt dit jaar plaats van vrijdag 14 tot en met zondag 16 september en het is een jubileum editie, aangezien het evenement dit jaar 15 jaar bestaat! 

Voor ons wordt het de 10e deelname, eveneens een feestelijke gelegenheid! Net als het overkoepeld thema van dit jaar: feest! Om de feestelijke sferen extra spetterend te maken proeft u tijdens het evenement een sprankelend glas Cava on the Rocks bij onze stand. 

Gerechtjes
Tijdens het driedaags evenement serveren wij een selectie mooie gerechtjes die is samengesteld uit de beste lokale producten en smaken uit onze keuken. Hieronder ziet u alvast de gerechtjes die u tijdens het evenement aan onze stand proeft.
 

W A D D E N Z E E   E S C A B E C H E 
texelse schaal- en schelpdieren | tomaat | radijs

M O U S S E   V A N   T E X E L S E   S C H A P E N K A A S
zoetzure groenten | crostini van vijgenbrood

T E X E L S   W R O E T V A R K E N   B B Q
zacht gesmoord en gegrild | gremolata | boontjessalade met rauwe ham | paddenstoelen

T E X E L S E   A P P E L C R U M B L E 
sorbet van groene appel | crème van "la orochata" | gecarameliseerde noten

 
Net zoals eerdere jaren beoordeelt een deskundige jury onze gerechtjes en algehele presentatie en beslist of wij een van de prijzen in ontvangst mogen nemen. 

Wanneer
Op vrijdag 14 september is Texel Culinair toegankelijk van 16.30 tot 23.00 uur. Zaterdag bent u welkom van 15.00 tot 23.00 uur en zondag kan er vanaf 12.00 uur geproefd worden. Het evenement wordt dan om 18.00 uur afgesloten. Natuurlijk is er tijdens het hele evenement gezellige muziek en zijn er diverse acts. Wij hopen van harte u te mogen begroeten aan onze stand!

Blog

Texel Culinair

07 september 2018

Elk jaar in september wordt badplaats De Koog omgetoverd tot een echt culinair paradijs. De leukste, gezelligste en beste restaurants van [...]

lees meerlees meer

Euro-Toques clubdag bij BOSQ

19 juni 2018

Op 30 april vond de jaarlijkse Euro-Toques clubdag plaats op Texel. Er stond een inspirerend programma op de planning volop culinaire [...]

lees meerlees meer

Lekker500 vermelding

21 maart 2018

'Eilanders Robin en Marlies Koenen verbouwden het restaurant van het ouderlijke hotel Bos en Duin in Den Hoorn en lanceerden een [...]

lees meerlees meer