Euro-Toques clubdag bij BOSQ

19 juni 2018

Euro-Toques Nederland is een vereniging van zelfstandig werkende restaurants waar ambachtelijk wordt gekookt. De samenwerking met lokale, en streng geselecteerde, landelijke producenten die voldoen aan de huidige duurzaamheidskeurmerken, staat garant voor kwaliteit, smaak en behoud van culinaire tradities. Elk lid van Euro-Toques Nederland heeft zijn eigen keuken en identiteit, maar gemeenschappelijk is de passie, de gedrevenheid en het vakmanschap.

 

Op 30 april vond de jaarlijkse Euro-Toques clubdag plaats op Texel. Er stond een inspirerend programma op de planning met volop culinaire activiteiten, workshops, interessante bezoeken en proeverijen. Na een bezoek aan Schapenbedrijf de Waddel, Kaasboerderij Wezenspyk en Zilt Proefbedrijf kregen wij de eer om de leden aan het einde van de middag bij Hotel Bos en Duin te mogen ontvangen. Na een glas bubbels volgde er hier een vakkundige masterclass ‘Lam uitbenen’, die werd gegeven door vleesgoeroes, Aad van Heerwaarden en Huub Oudshoorn.

 

Na de masterclass konden de leden aan de gedekte tafels bij ons in het restaurant aanschuiven voor een viergangendiner, met uitsluitend Texelse specialiteiten. We startten het diner met de amuses 'geen oester' en onze 'Waddenzee Escabeche' van Texelse schaal- en schelpdieren. We vervolgden met de Noordzee krab met barbecue biet en de Ravioli “Tre Latti”, gevuld met Texelse schapenkaas en ricotta. Vervolgens werd de Texelse lamsbout opgediend. We sloten het diner af met ons gewaardeerde Dennenbos chocolade dessert.

 

Wij hebben veel mooie complimenten mogen ontvangen van de leden. Zowel de sfeer in ons vernieuwde restaurant als de gerechten werden gewaardeerd en we zijn blij om op deze manier onze bijdrage te hebben kunnen leveren aan deze inspirerende Euro-Toques clubdag.

 

Foto: www.euro-toques.nl

Blog

BOSQ in de Michelingids 2020

20 januari 2020

Supertrots mogen wij weer een overwinning met jullie delen. Wij staan namelijk in de Michelingids van [...]

lees meerlees meer

BOSQ in Lekker500 2020

08 november 2019

Trots! Ook dit jaar hebben we weer een plekje bemachtigd in de Lekker500. Deze onafhankelijke restaurantgids noemt in totaal vijfhonderd [...]

lees meerlees meer

Texel Culinair

07 september 2018

Elk jaar in september wordt badplaats De Koog omgetoverd tot een echt culinair paradijs. De leukste, gezelligste en beste restaurants van [...]

lees meerlees meer